Bănci și Asigurări

Inflaţia decolează în Marea Britanie la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, iar economiştii avertizează că ar putea trece rapid de ţinta propusă de 2%

Inflaţia decolează în Marea Britanie la cel mai...

Autor: Departamentul Economic

18.10.2016, 12:34 210

Rata inflaţiei în Marea Britanie a ajuns la 1% în septembrie, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014, comparativ cu 0,6% în august.

Oficialii Băncii Angliei au avertizat că declinul lirei va continua să ridice inflaţia peste ţinta de 2%. Totuşi, guvernatorul Mark Carney a spus că este comfortabil cu o depăşire modestă a ţintei, în condiţiile în care eforturile Băncii Angliei continuă să fie îndreptate spre susţinerea economiei.

Conform unui sondaj Bloomberg, economiştii estimează că Banca Angliei va reduce dobânda de referinţă la 0,1% luna viitoare.

"Chiar dacă 1% este încă departe de ţinta de 2% de inflaţie, impactul devalorizării lirei ar putea creşte preţurile de consum peste aşteptări", a spus Tom Stevenson, director de investiţii la Fidelity.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO