Bănci și Asigurări

ING Asigurari de Viata a subscris polite de 100 mil. euro

15.12.2005, 19:25 16

ING Asigurari de Viata a vandut polite de asigurare in valoare de 100 de milioane de euro in primele 11 luni ale anului, afacerile companiei inregistrand o crestere cu 33% fata de sfarsitul lui 2004.

Compania estimeaza ca valoarea activelor pe care le administreaza va atinge 250 de milioane de euro pana la sfarsitul acestui an.

ING Asigurari de Viata este liderul pietei asigurarilor de viata, unde anul trecut a avut o cota de 40,6%. Anul viitor, asiguratorul intentioneaza sa intre si pe piata pensiilor private.

"Vedem ca exista un potential foarte mare in acest sector si suntem increzatori ca pilonul al doilea de pensii private va fi, de asemenea, implementat cat de curand", a declarat Bram Boon, director general exectuiv la ING Asigurari de Viata.

Potrivit lui Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii, pilonul III de pensii, cele private, va deveni operational in a doua jumatate a anului viitor, iar pilonul II - pensiile obligatorii administrate privat - in 2007.

Principalul competitor al ING Asigurari de viata, compania Asirom, a inregistrat in primele noua luni ale anului o reducere cu 6% a subscrierilor din asigurari de viata, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 15,8 milioane de euro. A treia companie de pe piata asigurarilor de viata, AIG Life, a raportat pentru primele trei trimestre afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro (30 de mil. dolari), in crestere cu circa 80% in euro fata de primele noua luni ale lui 2004.

ING Asigurari de Viata nu a facut public rezultatul financiar pentru acest an. Compania a incheiat anul trecut cu un profit net de peste 3,86 de milioane de euro (circa 15,67 milioane de lei).

Compania a fost infiintata in 1997 si are un capital social de peste 45 de milioane de lei (aproape 12,33 milioane de euro). Asiguratorul dispune de o retea de 67 de agentii in 62 de orase si de o forta de vanzari de peste 2.000 de consultanti.

Pentru 2006, si-a mai anuntat intrarea pe piata asigurarilor de viata grupul sloven KD, care va investi 7 milioane de euro pentru infiintarea unei societati de asigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO