Bănci și Asigurări

ING Asigurari: Vanzarile de polite noi ne-au scazut la jumatate

22.12.2009, 23:10 23

ING Asigurari, cea mai mare companie de pe piata de profil, avandut anul acesta 40.000 de noi polite individuale de asigurare deviata (incheiate de persoane fizice), de doua ori mai putin decatin 2008, cand vanzarile noi s-au ridicat la 80.000 de polite, spuneCornelia Coman, directorul general al companiei.
Piata de asigurari de viata a fost lovita anul acesta de crestereasomajului si de scaderea veniturilor populatiei, dar si de faptulca peste 60.000 de romani si-au reziliat politele incheiate in aniitrecuti deoarece aveau nevoie de lichiditati.
"Vanzarile de polite noi sunt la nivelul anului 2006. In ceea cepriveste primele brute subscrise totale, se va pastra tendinta dinprimele noua luni (o scadere de 9% fata de aceeasi perioada din2008 - n.r.). Vanzarile din ultimul trimestru au fost destul deslabe, dar retentia clientilor s-a imbunatatit", afirmaComan.
In primele noua luni subscrierile ING Asigurari au fost de 387,5milioane de lei (92,6 mil. euro), cu 9% sub nivelul din aceeasiperioada a anului trecut. Pe de alta parte, profitul brut alasiguratorului a urcat de 2,3 ori, pana la 75,5 milioane de lei (18mil. euro).
Cota de piata a ING Asigurari a urcat la 41%, potrivit datelorcompaniei, de la 35,8% la sfarsitul lui 2008. 
"Cea mai mare problema pentru noi a fost scaderea veniturilordisponibile ale potentialilor clienti. Ratele la credite si altecheltuieli au crescut, iar oamenii si-au redus consumul si unii aurenuntat la asigurarile de viata. Cresterea somajului a creat unsentiment de incertitudine."
Piata locala de asigurari de viata a scazut cu 10% in primele treitrimestre, pana la 1,2 miliarde de lei, potrivit datelor Comisieide Supraveghere a Asigurarilor.
"In 2010 somajul va continua sa creasca si vor avea locrestructurari in sistemul public. Speram ca in a doua jumatate aanului viitor sa revina, odata cu economia, si sentimentul deeconomisire", adauga directorul general al ING Asigurari.
Compania urmeaza sa isi schimbe actionariatul, dupa ce grupuloladez ING a anuntat ca intentioneaza sa se reorganizeze prinrenuntarea la activitatile nonbancare.
Pe locurile doi si trei pe piata locala de asigurari de viata seafla AIG Life (care si-a schimbat recent numele in ALICO Asigurari)si BCR Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO