Bănci și Asigurări

Interamerican: Speram sa obtinem profit la anul

03.10.2005, 18:55 20

Compania de asigurari Interamerican Romania va obtine profit in 2006, conform declaratiilor directorului financiar al companiei, Emilia Bunea.

"In acest an vom merge pe pierdere", a mai spus Emilia Bunea. "Am investit foarte mult in asigurarile de sanatate si trebuie sa recuperam acesti bani.

Totusi, in 2006 ne asteptam sa obtinem profit", a explicat ea.

Compania a inregistrat in prima parte a anului o pierdere de 0,84 milioane de euro, in conditiile in care anul trecut pierderile s-au ridicat la 1,13 milioane de euro.

Interamerican, care practica atat asigurari generale, cat si asigurari de viata, a inregistrat, in prima jumatate a anului, prime brute subscrise in valoare de 7,32 de milioane de euro (26,83 milioane de lei), cu 2,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania isi va majora capitalul social cu 3,2 milioane de euro (11,3 milioane de lei), pana la nivelul de 11 milioane de euro (aproape 39 de milioane de lei).

Majorarea se va realiza prin emisiune de actiuni.

Actionarul majoritar al Interamerican este grupul financiar olandez Eureko, iar in 2002 Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a devenit si ea actionar in proportie de 20%, platind 2,6 milioane euro pentru achizitionarea acestui pachet de actiuni.

La inceputul lunii iunie, Interamerican a intrat pe piata asigurarilor de sanatate, in colaborare cu furnizorul de servicii medicale Medisystem, membru al grupului Eureko, si a inaugurat spitalul privat Euroclinic.

Investitia totala a companiei pe partea de asigurari de sanatate a fost de peste 9 milioane de euro. angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO