Bănci și Asigurări

Banca Internaţională de Investiţii i-a angajat pe BT Capital Partners şi BCR să le vândă obligaţiuni în România

Banca Internaţională de Investiţii i-a angajat pe BT...

Autor: Roxana Rosu

04.09.2017, 11:45 1003

Banca Internaţională de Investiţii (International Investment Bank) intenţionează să lanseze o nouă emisiune de obligaţiuni pentru a finanţa activităţile din România, instituţia financiară cu sediul la Moscova mandatând BT Capital Partners şi Banca Comercială Română pentru a acţiona în calitate de manageri principali în această operaţiune.

Perioada estimată a emisiunii este sfârşitul lunii septembrie, în funcţie de condiţiile din piaţă, potrivit unui anunţ postat pe BVB.

BT Capital Partners şi BCR vor organiza întâlniri cu investitorii, în Bucureşti şi alte oraşe europene, începând cu 11 septembrie. 

Nikolay Kosov, preşe­dintele Băncii Inter­naţionale de Investiţii, care are ca acţionari nouă state printre care şi România, a anunţat în luna iunie că banca ia în considerare un plasament de obligaţiuni pe piaţa românească în toamnă dacă condiţiile de piaţă o permit.

Banca Internaţională de Investiţii a plasat cu succes două emisiuni de obligaţiuni pe piaţa românească în 2015 şi 2016 în valoare cumulată de 411 mil. lei (90 mil. euro). 

IIB a fost fondată în 1970, iar în prezent are nouă acţionari: Rusia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Vietnam, Mongolia şi Cuba. Mandatul băncii este orientat către susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţări de proiecte şi finanţarea activităţilor de export-import. Banca are active de 881 milioane euro, în creştere cu 8,9% faţă de anul 2015.

Pe plan local, Banca Internaţională de Investiţii este şi unul dintre principalii creditori ai com­paniei în insolvenţă Romcab Târgu-Mu­reş (MCAB), instituţia financiară acuzând în luna iunie societatea că nu a respectat mai multe din obli­gaţiile asumate odată cu împru­mutul de 15 mil. euro din septembrie 2015. Printre aceste obligaţii banca enumeră şi faptul că emitentul listat la bursă nu i-a predat raportările şi infor­maţiile la care s-a obli­gat, dar şi că i-a refuzat accesul în depozite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO