Bănci și Asigurări

Intesa Sanpaolo atrage leii cu dobanzi de 11,11%

15.04.2008, 20:06 22

Intesa Sanpaolo Bank Romania, una dintre bancile mici cu planuri ambitioase de crestere, intra in competitia pentru atragerea de resurse in lei cu o dobanda de 11,11% la depozitele pe trei luni, intr-o promotie valabila pana la sfarsitul acestei luni.
Dobanda are regim variabil, fiind calculata pe baza ratei interbancare ROBOR la care se adauga 0,25 puncte procentuale. Dobanzile standard ajung pana la 8,5% pentru depunerile cu maturitatea la un an. Banca trateaza diferentiat clientii locali de cei straini, care pot deschide depozite in euro la o dobanda calculata dupa rata de referinta EURIBOR la o luna plus un punct procentual.
Majoritatea bancilor s-au oprit deocamdata la nivelul de 10% cu cres-terea dobanzilor la lei la depozitele la termen, in timp ce la conturile de economii dobanda a urcat pana la 8,5% pe an la BRD, de exemplu.
Intesa Sanpaolo, filiala locala a celui mai mare grup bancar italian, pregateste lansarea mai multor produse noi, in paralel cu extinderea retelei de unitati pana la 90 la sfarsitul anului. De asemenea, va avea loc un proces de rebranding care sa reflecte si pe piata locala preluarea Sanpaolo IMI de catre Intesa. La inceputul verii ar urma sa fie lansat in Romania noul model-pilot de sucursala al diviziei internationale din grupul italian.
Ieri au fost inaugurate oficial primele doua locatii Intesa Sanpaolo din Bacau - o sucursala, care include un birou dedicat clientilor straini - I-Desk, si o agentie.
"Anul 2008 va fi extrem de dinamic pentru Intesa Sanpaolo Bank. Pana la finalul anului toate unitatile bancii vor functiona sub noul nume si noua sigla", a declarat Marco Lucini, directorul de retea. El sustine ca grupul italian are o strategie de dezvoltare accelerata pe piata locala. "Dupa primul trimestru suntem in grafic cu toate obiectivele propuse de la pregatirea si lansarea mai multor produse noi pana la reorganizari interne cu scopul imbunatatirii calitatii serviciilor". La sfarsitul lui 2007 banca avea active de circa 500 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO