Bănci și Asigurări

Investitori din Emirate şi Hong Kong, printre cei 220 interesaţi de eurobondurile României

Investitori din Emirate şi Hong Kong, printre cei 220 interesaţi de eurobondurile României

Enache Jiru, secretar de stat responsabil cu Trezoreria

Autor: Razvan Voican

06.09.2012, 00:08 815

Eurobondurile de 750 mil. euro vândute marţi de Ro­mânia pe pieţele externe au stârnit interesul unor investitori din Hong Kong, Singapore, China, dar şi din Emirate, spune Enache Jiru, secretar de stat responsabil cu Trezoreria.

În total 220 de investitori de diverse tipuri au vrut să cumpere titluri româneşti. "Asia a fost bine reprezentată, am avut cereri şi din Emirate." Marea Britanie a avut şi de această dată o prezenţă puternică, de 33%, datorită concentrării de fonduri şi de administratori de averi.

Jiru afirmă că Finanţele au urmărit o diversificare geografică cât mai largă pentru a crea premise mai bune de lichiditate. Fondurile de investiţii au primit 50% din alocări pentru că sunt cei mai activi jucători la tranzacţionare, România fiind interesată de volume mai mari pe piaţa secundară. Şeful Trezoreriei a mai explicat că în grila de alocare a eurobondurilor a contat şi vechimea investitorilor pe România, dar şi deschiderea către investitori noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO