Bănci și Asigurări

Italienii de la Fata Assicurazioni vin in Romania

27.06.2006, 19:16 18

Fata Assicurazioni, companie specializata pe asigurari agricole din cadrul grupului italian Generali, intentioneaza sa intre pe piata romaneasca, spun surse din piata.
Compania italiana isi va extinde activitatea in Romania ca urmare a cererii in crestere pentru produse de asigurari agricole din partea italienilor care au investit in agricultura, au precizat sursele citate.
Contactati de Ziarul Financiar, oficialii Fata Assicurazioni nu au comentat aceste informatii.
Una dintre companiile italiene care au investit cel mai mult in sectorul agricol din Romania este producatorul de orez Riso Scotti.
Filiala locala a celui mai mare producator de orez din Europa a anuntat investitii de peste 20 de milioane de euro pentru constructia unor fabrici de prelucrare a orezului si pentru achizitionarea de teren agricol pana in 2007. La sfarsitul anului trecut, Riso Scotti detinea 4.500 de hectare de teren in judetele Braila, Ialomita Dolj si Olt, urmand ca in 2007 suprafata terenurilor agricole detinute de producatorul de orez sa ajunga la 10.000 de hectare.
Fata Assicurazioni practica asigurari generale si de viata si are afaceri anuale de peste 400 mil. euro. La sfarsitul lui 2004, compania a raportat un profit net de aproape 20,4 mil. euro.
Singura companie de pe piata romaneasca al carei unic obiect de activitate il reprezinta asigurarile agricole este Agras, membra a grupului austriac Vienna Insurance (fost Wiener Staedtische). Agras a raportat pentru anul trecut afaceri de peste 10 milioane de euro.
Fata Assicurazioni face parte din grupul italian Generali, prezent pe piata romaneasca incepand cu anul 1993. Generali Asigurari a inregistrat afaceri de 36 de milioane de euro in 2005 si este controlata de Generali Holding Vienna (peste 81%) si Astra Asigurari (15%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO