Bănci și Asigurări

Italienii de la UniCredit mai aduc 25 mil. euro

09.07.2004, 00:00 23

UniCredito Italiano, banca mama a UniCredit Romania, a aprobat recent majorarea capitalului social al filialei romanesti cu 25 de milioane de euro, fata de 21,4 milioane de euro in prezent. Capitalul a crescut cu 170% in perioada 2002 - 2003, dupa intrarea UniCredito pe piata romaneasca.
Banca detinea la sfarsitul anului 2003 active totale in valoare de 7.140 de miliarde de lei (174,5 milioane de euro), in crestere cu 92,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2002.
In continuare, banii din majorarea de capital vor fi investiti preponderent in dezvoltarea retelei de sucursale, planul de dezvoltare al bancii incluzand deschiderea pana la sfarsitul anului a inca cinci sucursale. In prezent, UniCredit opereaza o retea de 31 de sucursale, dintre care 12 functioneaza in Bucuresti. Restul banilor vor fi investiti in dezvoltarea infrastructurii informatice a bancii, serviciile de internet banking si home banking fiind servicii prin care banca doreste sa atraga mai multi clienti. Segmentul creditelor a inregistrat in intervalul decmbrie 2002 - decembrie 2003 o crestere de 120 de procente.
Activitatile bancii inca sunt concentrate in proportie de peste 90% pe sectorul corporate, desi numarul acestor clienti este apropiat de cel al clientilor pesoane fizice. "Expertii UniCredito Italiano analizeaza momentan piata de retail din Romania. Nu putem sa ramanem in afara acestui segment, iar pe viitor intentionam sa ne dezvoltam puternic pe acest domeniu; asta nu inseamna insa ca vom neglija sectorul clientilor companii, pe care ocumpam o pozitie confortabila", a declarat Giuseppe Merlo, vicepresedinte al UniCredit Romania.
Planul de dezvoltare a bancii prevede situarea in primele cinci locuri in top din punctul de vedere al profitabilitatii pana la sfarsitul anului viitor. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO