Bănci și Asigurări

KD Life a vandut 4.000 de polite in noua luni

28.11.2007, 17:44 17

KD Life, compania de asigurari de viata a grupului sloven KD, a vandut 4.000 de polite de asigurare in primele trei trimestre, iar pentru anul viitor estimeaza vanzari de 7.800 de polite, adica o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, potrivit directorului general al companiei, Ian Harroks.
Aproximativ 93% din politele vandute de companie sunt unit-linked, adica asigurari de viata legate de fonduri de investitii. KD Life vinde in prezent doua tipuri de astfel de polite: Rentabilis si Durabilis. Polita Rentabilis investeste in fondurile administrate de SAI KD Investments: KD Maximus si KD Optimus, care in acest an au avut randamente de 19,34%, respectiv circa 15%. Polita Durabilis a fost lansata ieri si are trei grade de risc: scazut, mediu si ridicat. Banii sunt investiti in diverse fonduri administrate de grup in regiune. Prima platita de asigurat poate fi unica, de minimum 1.000 de euro, sau lunara, de cel putin 50 de euro. Slovenii mai detin o companie de pensii, KD Fond de Pensii, care la mijlocul acestei luni avea circa 1.140 de clienti, dar estimeaza ca pana la sfarsitul lui ianuarie va atrage 70.000 de participanti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO