Bănci și Asigurări

Klassek se retrage de la Agras

16.11.2004, 00:00 31



Presedintele si directorul general al Agras - Grupul Wiener Stadtische, Maura Klassek, si-a anuntat retragerea din toate functiile pe care le detine in compania de asigurari.



"Retragerea mea de la Agras are la baza motive personale, legate de sanatate. Tot ceea ce imi doresc este sa ma odihnesc. Nu stiu daca voi reveni in industria asigurarilor, pentru ca am o varsta, dar nu se stie niciodata. In privinta succesorului meu, nu ma indoiesc ca actionarul majoritar, grupul autriac Wiener Stadtische prin compania Unita Timisoara, va lua cea mai buna decizie pentru Agras", a declarat Maura Klassek.



Actionarii companiei se vor intalni, in data de 12 decembrie, pentru revocarea mandatului de administrator a Maurei Klassek, aprobarea retragerii din toate functiile detinute in cadrul societatii si modificarea componentei Consiliului de Administratie al Agras.



Maura Klassek a infiintat, in anul 1992, alaturi de alti actionari, societatea Agras, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor agricole.



Din anul 1999, ea coordoneaza sectiunea "Asigurari Agricole" din cadrul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR). Klassek a contribut la elaborarea Legii 381/2002 privind acordarea despagubirilor in caz de calamitati naturale in agricultura.



Agras a raportat, la finele primelor noua luni din 2004, o pierdere de 28,2 miliarde lei si a subscris polite in valoare de 266 miliarde lei, in crestere cu peste 38% fata de perioada similara a anului 2003, in conditiile in care asigurarile agricole, care ocupa jumatate din portofoliu, au cunoscut un declin de 30% in comparatie cu anul precedent.



Parte a grupului austriac Wiener Stadtische, Agras are un capital social de 89,12 miliarde lei. Actionarii principali sunt Unita, controlata de Wiener Stadtische, care detine 68,74% din actiuni, si Raiffeisen Bank Romania, cu 12,98%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO