Bănci și Asigurări

Leul începe săptămâna în scădere: cursul urcă la 4,25 lei/euro

Leul începe săptămâna în scădere: cursul urcă la 4,25 lei/euro

Autor: Ciprian Botea

26.07.2011, 00:01 62

Leul a început cu stângul această săptămână, cursul oficialurcând cu aproape trei bani faţă de şedinţa de vineri, până la4,2527 lei/euro, mişcarea fiind în ton cu cea a valutelor dinregiune.

Presiunea asupra leului s-a redus temporar la sfârşitulsăptămânii trecute după ce liderii zonei euro au aprobat un noupachet de ajutor financiar pentru Grecia, ceea ce a mai temperatneliniştea investitorilor.

Sentimentul investitorilor străini s-a deteriorat însă din nouieri pe fondul incertitudinilor privind datoria suverană a StatelorUnite. "Monedele ţărilor din Europa de Est sunt percepute deinvestitori ca fiind active riscante, ceea ce a dus la depreciereaacestora în şedinţa de luni", a comentat un dealer.

Leul a pierdut peste 10 bani şi în faţa francului elveţian, cares-a întors peste pragul de 3,6 lei. Şi dolarul american a câştigatdoi bani în faţa leului, paritatea oficială urcând la 2,9547lei/dolar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO