Bănci și Asigurări

Maghiarii de la CIG vor sa vanda 5.000 de polite de asigurare de viata

11.04.2010, 23:06 52

Grupul maghiar CIG, care a intrat in toamna anului trecut pepiata locala de asigurari de viata printr-o sucursala, si-a propussa vanda anul acesta 5.000 de polite, primele brute subscriseplanificate fiind de 2 milioane de euro, afirma Zefir Castris,directorul general al CIG Romania.

Compania vinde in prezent numai asigurari de tip unit-linked,adica polite care plaseaza cea mai mare parte din prima platita deasigurat in fonduri de investitii.

"Piata de asigurari de viata unit-linked este departe de a fisaturata, mai este mult loc de crestere. Pentru 2010 ne asteptam lao crestere de 30-40% a vanzarilor comparativ cu 2009", spuneCastris, numit in februarie la conducerea companiei in locul luiOvidiu Dan. Castris, 43 de ani, a fost anterior director de vanzarisi marketing al KD Life, o companie mica, plasata recent de Comisiade Supraveghere a Asigurarilor in administrare speciala din cauzaproblemelor financiare cu care se confrunta. In prezent, CIGRomania are 25 de angajati in sediul central si 300 de agenti devanzari, din care unii sunt angajati permanenti ai companiei.Maghiarii au deschis 14 agentii in toata tara si intentioneaza sadubleze numarul acestora in urmatorii 3-5 ani.

"Compania-mama a investit pana in prezent 2 milioane de europentru dezvoltarea pe piata romaneasca, iar pentru acest an maisunt programate investitii de 3 milioane de euro", sustine sefulCIG Romania.

El estimeaza ca peste aproximativ 5-7 ani compania va deveniprofitabila.

In prezent, compania vinde numai catre clienti persoane fizice,insa are in plan sa vanda si asigurari de grup pentru angajatori.De asemenea, asiguratorul intentioneaza sa lanseze un produsunit-linked in lei, in conditiile in care cel pe care il vinde acumeste denominat in euro. Fondurile unit-linked sunt administrate detrei firme de asset management: Concorde Ltd., Aberdeen si PioneerFund Management. In cazul asigurarilor de tip unit-linked risculinvestitional este asumat in totalitate de asigurat, care poateavea castiguri, dar si pierderi semnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO