Bănci și Asigurări

Mai multe credite de retail de la Banca Tiriac

12.05.2005, 18:49 27

Banca Tiriac a inregistrat, dupa primele patru luni ale anului, o majorare a soldului creditelor acordate pe segmentul de retail de aproape 11%. Reprezentantii bancii nu au precizat insa soldul acestor imprumuturi.

Banca a redus dobanda la creditele destinate clientilor persoane fizice in mai multe randuri, pana la nivelul de 16% pe an. Ultima ajustare a dobanzilor active a fost operata in luna martie.

Banca a lansat cu ocazia salonului Expoinvest si un nou credit ipotecar, care completeaza portofoliul de produse de finantare in domeniul imobiliar. Prin acest credit se pot finanta cumpararea, construirea, reabilitarea, consolidarea sau extinderea unui imobil, precum si cumpararea de terenuri in vederea construirii de locuinte.

"Oferta noastra pentru finantari in domeniul imobiliar este prezentata ca un pachet de produse si servicii, oricare ar fi solicitarile venite din partea clientului. Ca o noutate pentru clientii nostri vom lansa cu ocazia Expoinvest creditul ipotecar oferit de Banca Tiriac", a declarat Catalin Parvu, vicepresedinte al Bancii Tiriac.

Prin intermediul acestui produs, banca ofera finantari cuprinse intre 5.000 si 200.000 de euro, rambursabile in maximum 20 de ani.

Dobanda perceputa este variabila pe intreaga perioada de creditare si se revizuieste la sase luni. Dobanda este calculata dupa formula euribor la sase luni plus 7,5% pentru imprumuturile in euro, respectiv bubor plus 6,7% - 7,2% pentru imprumuturile in lei. Euribor reprezinta dobanda la care bancile plaseaza depozite in euro pe piata londoneza. Bubor reprezinta dobanda la care bancile plaseaza depozite pe piata monetara de la Bucuresti.

Drept garantii banca solicita ipoteca asupra unui imobil, polita de asigurare a acestuia si asigurare de viata pentru solicitant.

Banca Tiriac a incheiat anul trecut cu active totale in valoare de 620 de milioane de euro si a obtinut un profit de 17 milioane de euro. Surse din piata sustin ca omul de afaceri Ion Tiriac, care detine 92% din actiunile bancii, negociaza in prezent o fuziune cu HVB Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO