Bănci și Asigurări

Majorare de capital la Omniasig Addenda

19.08.2004, 00:00 16



Compania Omniasig Addenda, specializata in asigurari private de sanatate, isi va majora capitalul social cu 15 miliarde lei, pana la nivelul de 30 miliarde de lei, prin aport in numerar al actionarilor, conform unei hotarari aprobate la finele lunii iunie.



"Compania este in proces de dezvoltare si prin aceasta infuzie de capital vor fi asigurate fondurile necesare extinderii retelelor de distributiei a politelor si a prestatorilor de servicii medicale", a declarat directorul general al Omniasig Addenda, Sorina Niculescu.



Majorarea va fi insotita de emiterea a 15.000 de actiuni cu o valoare nominala de un milion de lei/titlu.



Actionarii vor subscrie in doua transe. Din totalul sumei, 30% din valoare subscrisa va fi virata pana la data de 31 august, iar restul pana la 28 iunie 2005.



Infiintata in anul 2003, Omniasig Addenda este membra a grupului financiar Omniasig si prima prima companie specializata in asigurari private de sanatate din Romania.



Prin actionarul principal, Omniasig Asigurari de Viata, cu o participatie de 64,96% la capital, compania este membra a TBIH Financial Services, unul din principalii operatori ai pietelor financiare din Europa Centrala si de Est.



Cel de al doilea actionar semnificativ al societatii, Addenda Osiguranje DD (Croatia), cu o cota de 34,98%, este o subsidiara a grupului Gen Re, unul din primii patru mari reasiguratori mondiali.



Restul actiunilor sunt in proprietatea a trei persoane fizice.



In 2003, societatea a raportat venituri din subscrieri de 0,25 miliarde lei si o pierdere de peste cinci miliarde lei, conform raportului Comisiei de Supraveghre a Asigurarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO