Bănci și Asigurări

Marsh a plasat polite de asigurare in valoare de 48 mil. €

21.02.2010, 23:10 41

Marsh, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurari de pe piatalocala, specializat pe segmentul corporate, a intermediat anultrecut polite in valoare de 200 de milioane de lei (48 mil. euro -prime brute subscrise), nivel similar celui inregistrat in 2008,potrivit datelor neauditate ale companiei.

Din totalul primelor intermediate, 42% au fost pentru polite deasigurare auto, 20% pentru asigurari de bunuri (property), 20%pentru asigurari de raspundere, 14% pentru asigurari de credit sialte tipuri de polite financiare, iar 4% pentru produse de tipemployee benefits (beneficii pentru angajati - asigurari de viata,de sanatate si pensii facultative).

"2009 a fost cel mai greu an de dupa perioada de boom pentrupiata asigurarilor. Cea mai mare scadere am inregistrat-o pesegmentul asigurarilor de credit incheiate de banci, pentru ca nus-a mai cerut acest produs. In schimb, a crescut segmentulasigurarilor de raspundere profesionala si al asigurarilor decredit comercial, unde au urcat si daunele platite de asiguratori",a declarat Cristian Fugaciu, directorul general al Marsh Romania,subsidiara celei mai mari companii de brokeraj si consultanta inasigurari din lume.

Pentru 2010 Marsh estimeaza o stagnare sau o crestere usoara, depana la 5%, a volumului de prime intermediate.

"Vom aborda un numar mai mare de clienti in 2010. Nu ma asteptla o revigorare a economiei, cred ca piata de asigurari va fi putinmai jos decat anul trecut pe anumite linii de asigurare, daraceasta scadere va fi compensata de majorarea tarifelor la RCA(asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - n. red.) si deintroducerea asigurarii obligatorii a locuintelor", spuneFugaciu.

In ceea ce priveste veniturile in 2009, compania a precizat caacestea au ramas la nivelul din anul anterior. Potrivit datelorComisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in 2008 Marsh ainregistrat venituri totale de 27,6 milioane de lei (7,5 mil.euro), toata suma provenind din intermedierea contractelor deasigurare. Din punctul de vedere al veniturilor, Marsh avea in 2008o cota de piata de 5,7%. Pe piata de brokeraj activeaza in prezentcirca 500 de societati, fata de 400 in 2008.

Cele mai recente date cu privire la evolutia pietei asigurarilorsunt pentru primele noua luni ale anului trecut, cand subscrieriledin asigurari generale au urcat cu 2,5%, pana la 5,5 mld. lei, iarcele din asigurari de viata au scazut cu 10%, pana la 1,19 mld.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO