Bănci și Asigurări

Millennium Bank România are un nou director general

Autor: Departamentul Economic

23.09.2012, 12:14 566

Noul director general a fost numit de Consiliul de Administraţie al Millennium Bank România pentru a-l înlocui pe Jose Toscano, după şase ani în care acesta din urmă a exercitat această funcţie.

De-a lungul mandatului său de director general, Jose Toscano a contribuit la înfiinţarea de la zero şi lansarea Millennium Bank, în octombrie 2007, la extinderea reţelei teritoriale şi apoi la stabilizarea business-ului, într-un context economic foarte dificil, se spune în comunicat.

Jose Reino da Costa, 48 de ani, lucrează de aproape 14 ani în grupul portughez Millennium. Înainte de a veni în România, el a lucrat în medii economice variate, cum ar fi cel din Portugalia, Macao şi Angola. În ultimii patru ani a fost directorul general al Millennium Bank în Angola.

Millennium Bank România are acum 65 de sucursale şi aproape 700 de angajaţi.

În primul semestru, banca şi-a redus cu 35,2% pierderile, de la 10,1 milioane de euro în prima jumătate a anului trecut la 6,5 milioane de euro.

Veniturile din operaţiuni bancare au scăzut cu 28%, de la 14,6 milioane de euro la 10,5 milioane de euro, iar costurile operaţionale au coborât cu 19%, de la 20,7 milioane de euro la 16,7 milioane de euro.

În primul trimestru, Millennium Bank România a avut pierderi de 3,4 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 6,4 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO