Bănci și Asigurări

Munich Re s-a asociat cu UniCredit pentru a vinde asigurari

11.05.2007, 18:44 30

ERGO, compania de asigurari a gigantului german de reasigurari Munich Re, va intra pe piata romaneasca a asigurarilor in parteneriat cu italienii de la UniCredit.
"Cooperarea se bazeaza pe dezvoltarea distributiei produselor de asigurare ERGO in sucursalele Unicredit din Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria si partial in Polonia, unde va continua colaborarea cu Bank Pekao", au declarat reprezentantii grupului UniCredit.
Compania germana de asigurari ERGO opereaza in 25 de tari si a subscris anul trecut prime brute de peste 17 miliarde euro. ERGO este liderul pietei europene de asigurari de sanatate si ocupa pozitia a treia pe segmentul asigurarilor de bunuri si accidente din Polonia.
Pe termen mediu, parteneriatul dintre ERGO si UniCredit se va extinde si in Serbia, Ucraina, Bosnia si in tarile baltice.
Ca urmare a acestei extinderi in Europa Centrala si de Est, ERGO si Munich Re intentioneaza sa puna bazele unui centru regional pentru a sustine operatiunile locale. "Discutam posibilitatea deschiderii unui centru de suport, dar nu pot sa va spun cand si unde va fi localizat acesta", a declarat pentru ZF Claudia Horn, ofiter de presa al ERGO.
Parteneriatul ERGO - UniCredit nu este singura colaborare de pe piata locala dintre un asigurator international care vrea sa intre agresiv pe piata printr-un parteneriat cu o banca. La inceputul acestui an, olandezii de la Aegon au anuntat un parteneriat similar cu Banca Transilvania nu numai pentru distribuirea produselor de asigurare, dar si pentru infiintarea unei societati de administrare a pensiilor private obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO