Bănci și Asigurări

Muscalu, ING: Leul nu este afectat de protestele recente, dar s-ar putea confrunta cu o presiune de depreciere dacă vor continua manifestaţiile

Autor: Claudia Medrega

16.01.2012, 13:40 310

Leul nu "pare" afectat de protestele recente, însă s-ar putea confrunta cu o presiune de depreciere dacă manifestaţiile vor continua, crescând şansele unui vid de putere ce ar putea complica viitorul acordului curent de finanţare internaţională - unul dintre cele mai importante aspecte pozitive ale României, consideră Vlad Muscalu, economist ING Bank.

Bucureştiul a fost duminică scena celor mai violente proteste de stradă din ultimii ani. Mai multe detalii aici despre protestele din Bucureşti.

El a amintit că leul nu a părut să fie afectat de evenimentele recente, chiar dacă acestea au atras o atenţie "generoasă" în presa internaţională, deoarece investitorii probabil au devenit mai puţin sensibili la astfel de evenimente pe parcurs, iar sondajele sugerează că partidul aflat la guvernare probabil nu va mai conduce România după alegerile generale ce urmează să aibă loc către finalul anului.

BNR a publicat astăzi un curs de referinţă de 4,3347 lei/ euro, cu doar 0,25 de bani peste nivelul anunţat vineri.

Violenţele ar putea descuraja alţi potenţiali demonstranţi să se alature

mulţimii, dar o escaladare a protestelor rămâne probabilă deoarece liderii opoziţiei au declarat că suporterii opoziţiei se vor alatura în mod paşnic începând de astăzi, în opinia lui Muscalu.

Protestele au început spre sfârşitul săptămânii trecute în mai multe oraşe ale României, izbucnite în urma unei reforme controversate a sistemului sanitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO