Bănci și Asigurări

Numarul doi din Allianz-Tiriac s-a pensionat

Numarul doi din Allianz-Tiriac s-a pensionat

Muresan este unul dintre cei mai vechi oameni din asigurari

30.08.2007, 18:42 62

Gavril Muresan, numarul doi in Allianz-Tiriac, liderul pietei asigurarilor, a parasit compania la sfarsitul lunii iulie, cand a iesit la pensie.
Muresan, 71 de ani, este unul dintre cei care au dezvoltat aceasta afacere de la zero, alaturi de Cristian Constantinescu, 57 de ani, directorul general al Allianz-Tiriac, si Ileana Cucos, 51 de ani, director general adjunct, responsabila cu activitatea de asigurari de viata.
"M-am retras din activitate pentru ca am atins o anumita varsta, nu plec la alta companie", a declarat pentru ZF Gavril Muresan.
El detine un pachet de circa 0,3% din actiunile companiei, care valoreaza in jur de 0,7 mil. euro, potrivit estimarior ZF, despre care spune ca nu intentioneaza sa il vanda.
"Inca nu a fost numit nimeni in locul lui Gavril Muresan, iar dansul probabil ca va ramane consilier al companiei", afirma Marius Onofrei, directorul de comunicare al companiei de asigurari.
Gavril Muresan a fost director general adjunct al Allianz-Tiriac, responsabil cu activitatea de asigurari generale inca din 1994, de la infiintarea companiei. Cu trei milioane de dolari de la omul de afaceri Ion Tiriac, Muresan, Constantinescu si Cucos au fondat Asigurari Ion Tiriac, care avea sa devina un deceniu mai tarziu cel mai mare business din asigurari din Romania. In 2000, nemtii de la Allianz au cumparat 51% din actiunile companiei, care s-a transformat astfel in Allianz-Tiriac Asigurari. In acest an, afacerile Allianz-Tiriac vor trece de 350 de milioane de euro.
Muresan se numara printre pionierii pietei asigurarilor. Din 1967 pana in '83 a lucrat la ADAS (Administratia Asigurarilor de Stat), dupa care a fost manager al unei agentii de underwriting (subscriere) din Londra, iar apoi tot la ADAS, pana in 1990. Din 1991, timp de trei ani, a fost manager de asigurari property si membru in Consiliul de Supraveghere al Astra Asigurari, iar in 1994 infiinteaza Asigurari Ion Tiriac.
O alta schimbare recenta de management in Allianz-Tiriac este plecarea directorului de marketing, Alina Agurida, la GE Money, divizia de servicii financiare de retail a americanilor de la General Electric. Compania de asigurari inca nu a numit un nou director de marketing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO