Bănci și Asigurări

Omniasig, parte a grupului austriac VIG, va acorda pentru prima dată în ultimii 10 ani dividende de peste 18 mil. lei

Omniasig, parte a grupului austriac VIG, va acorda pentru...

Autor: Roxana Rosu

16.07.2021, 00:05 123

♦ Omniasig este a doua cea mai mare companie la nivelul întregii pieţe locale a asigurărilor  generale şi de viaţă în funcţie de volumul primelor subscrise ♦ În 2020, asigurătorul avea o felie de peste 12% din piaţa românească a asigurărilor.

Omniasig, cea mai mare com­pa­nie de asigurări din portofoliul gru­pu­lui austriac Vienna Insurance Group (VIG), va acorda în 2021, pentru pri­ma dată în ultimii 10 ani, dividende în va­loare totală de peste 18 milioane de lei, ceea ce reprezintă o valoare brută de 0,125 lei/acţiune.

Acţionarii au aprobat această pro­punere la adunarea generală din data de 27 aprilie.

Decizia are la bază dezvoltarea sta­bilă a companiei şi rezultatele fi­nan­­ciare înregistrate în 2020, când vo­­lu­mul primelor brute subscrise a cres­cut cu circa 5%, la aproape 1,4 mi­liar­de de lei, iar profitul brut, con­form stan­dardelor de raportare IFRS în scop de conso­li­da­re, a fost de peste 70 de milioane de lei, potrivit expli­caţiilor trans­mi­se de asigurător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO