Bănci și Asigurări

Omniasig Viata intra pe asigurari unit-linked

Omniasig Viata intra pe asigurari unit-linked
27.06.2006, 19:16 28

Omniasig Asigurari de Viata, companie controlata de Vienna Insurance Group si TBI Holding, va intra in cursul acestui an pe piata asigurarilor unit-linked. Acestea sunt asigurari de viata cu componenta investitionala care, pe langa acoperirea riscului asigurat, investesc o parte din prima de asigurare in fonduri administrate de compania de asigurari sau un alt administrator.
"Anul acesta ne-am propus sa intram pe piata asigurarilor unit-linked, avand in vederea cererea crescuta din partea clientilor nostri pentru produse cu componenta investitionala. Detinem deja avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru practicarea acestui tip de asigurari", au declarat oficialii Omniasig Asigurari de Viata.
Pe aceasta piata sunt prezente companiile Allianz-Tiriac, Aviva, ING Asigurari de Viata si Interamerican. De asemenea, au anuntat ca vor lansa polite de asigurare de viata unit-linked companiile KD Life, Generali Asigurari, AIG Life si Ceccar-Romas.
Omniasig Viata a inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise de aproape 10,8 mil. lei (3 mil. euro), fata de circa 15,3 mil. lei (4,1 mil. euro) in primele trei luni ale anului trecut. Profitul brut din primul trimestru se ridica la 520.000 de lei (146.000 de euro), aproape triplu in lei comparativ cu rezultatul brut din aceeasi perioada a anului trecut.
Recent, compania a preluat portofoliul societatii de asigurari de sanatate Omniasig Addenda, careia CSA i-a retras autorizatia de functionare la inceputul acestui an.
Omniasig Asigurari de Viata a fost infiintata in 1997 si are un capital social de 16,2 mil. lei (4,5 mil. euro). In prezent, societatea are 40 de unitati teritoriale, reteaua urmand sa fie extinsa cu 15 unitati pana la sfarsitul acestui an. Actionarii companiei sunt societatea de asigurari Omniasig (50%), membra a grupului austriac Vienna Insurance (fost Wiener Staedtische) si TBIH Financial Services Group NV (49,96%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO