Bănci și Asigurări

Paisprezece firme controlate de Eurobank aşteaptă deznodământul fuziunii cu Alpha

Paisprezece firme controlate de Eurobank aşteaptă deznodământul fuziunii cu Alpha

Autor: Razvan Voican

16.09.2011, 00:01 2077

Grecii de la EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, deţin participaţii majoritare la nu mai puţin de 14 companii înregistrate în România, acoperind zona serviciilor financiare şi nu numai - multe firme operând în zona imobiliară.

Pe lângă Bancpost, unde au 99,03% din acţiuni, mai controlează firmele EFG Eurobank Finance (investment banking), EFG Eurobank Securities (pieţe de capital), EFG Leasing, EFG Eurobank Property Services (servicii imobiliare), EFG IT Shared Services (procesare informatică), EFG Retail Services (management carduri de credit), Eliade Tower (clădire de birouri, dar nu sediul central al Bancpost), IMO Property Investments Bucureşti (servicii imobiliare, preluare de creanţe neperformante), IMO-II Property Investments (servicii imobiliare, preluare de creanţe), Retail Development (servicii imobiliare), EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, EFG Eurolife Asigurări Generale, Seferco Development (servicii imobiliare).

EFG Eurobank Securities tocmai a rămas fără şef după ce Ioana Tănase a fost recrutată de UniCredit CA-IB Securities. Tot la UniCredit a plecat în primăvară Dan Bucşa, fost economist-şef al Bancpost. Perspectiva fuziunii cu Alpha Bank pune presiune pe angajaţii ambelor grupuri în condiţiile în care consolidarea nu va putea absorbi tot personalul existent. Numai în cele două bănci lucrează circa 6.000 de oameni, la care se adaugă mai multe zeci de angajaţi din firme afiliate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO