Bănci și Asigurări

Peste 2,2 milioane de romani, validati la pensiile private obligatorii

Peste 2,2 milioane de romani, validati la pensiile private obligatorii

Click pentru imaginea intreaga

22.11.2007, 17:23 15

Peste 2,2 milioane de romani au semnat pentru pensia privata obligatorie (pilonul II) in primele doua luni de vanzare, participarea lor la fondul de pensii ales fiind ieri validata de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Validarea celor 2,2 milioane de clienti inseamna ca orice act de aderare la alt fond ce ar putea fi semnat de acesti clienti in perioada urmatoare va fi nul de drept.
Cu alte cuvinte, cei 2,2 milioane de romani care au semnat pot fi siguri ca raman la fondul de pensii pe care l-au ales. Pentru cele 18 companii de administrare, validarea definitiva a clientilor atrasi pana la jumatatea campaniei de aderare inseamna securizarea portofoliului si posibilitatea de a continua sa se concentreze pe vanzarea pensiilor obligatorii si in perioada urmatoare, fara grija pierderii clietilor de pana acum.
Dupa doua luni, ING a atras cei mai multi clienti (peste 762.000, adica 34,6%), fiind urmat de Allianz-Tiriac (25,8%), Generali (8,6%), Aviva (8,4%) si Interamerican (6,3%). Cel mai bine plasata societate de administrare infiintata de o banca este BT Aegon, abia pe locul sapte, cu o cota de piata de doar 2,9%.
Jucatorii din top 5 au 83,6% din numarul total de clienti atrasi in primele doua luni de vanzare, iar cei din top 10 au 98,4%. Piata ramane astfel foarte concentrata, existand practic opt jucatori cu cote de piata sub 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO