Bănci și Asigurări

Pierderile VIG s-au adâncit la 4 mil. euro în semestrul I

Pierderile VIG s-au adâncit la 4 mil. euro în semestrul I

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

24.08.2012, 00:07 781

Grupul austriac Vienna Insurance (VIG), care contro­lea­ză un sfert din piaţa locală a asigurărilor, a raportat în pri­mul semestru o pierdere de 4 milioane de euro din ope­ra­ţiu­nile desfăşurate în România după ce afacerile celor trei com­panii deţinute de austrieci au scăzut cu 15%, la 236 milioane de euro.

Austriecii raportaseră în primele şase luni de anul trecut un profit brut de aproape 2 mil. euro din operaţiu­ni­le locale, dar ulterior au intrat pe pierdere din cauza deteriorării por­to­foliului de asigurări generale. "Condiţiile de pe piaţa ro­mânească rămân dificile; rata daunelor a urcat cu zece punc­te procentuale ca urmare a creşterii cererilor de despă­gubire pe segmentul auto", afirmă oficialii grupului.

Cheltuielile cu daunele au scăzut cu 5% în perioada ia­nua­rie-iunie, la 185 mil. euro, dar rata daunei (ponderea des­păgubirilor în totalul primelor subscrise) a crescut cu zece puncte procentuale şi a ajuns la 83% cauza declinului mai accelarat al veniturilor.

VIG deţine pe piaţa locală companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă. Omniasig a devenit la jumă­tatea acestui an cea mai mare companie din piaţa asigu­rărilor, cu afaceri de 125 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcroporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO