Bănci și Asigurări

Piraeus Bank taie din dobanda creditelor in euro

21.08.2007, 17:37 21

Grecii de la Piraeus Bank au redus ieri cu pana la un punct procentual dobanzile la creditele ipotecare, imobiliare si de nevoi personale cu garantii reale in euro.
In cazul imprumuturilor ipotecare si imobiliare in euro, costul a scazut de la 5,35% plus Euribor la 3 luni la 4,35% plus Euribor la 3 luni.
"Imbunatatirea conditiilor de creditare este in linie cu strategia Piraeus Bank Romania de a ramana o banca accesibila", a declarat Catalin Parvu, director general retail banking si operatiuni al bancii.
Aceeasi reducere este valabila si pentru creditul de nevoi personale cu garantii reale, care poate fi contractat de persoane fizice sau persoane fizice autorizate fara a justifica destinatia finantarii, valoarea maxima a acestuia fiind de 200.000 de euro.
In cazul Creditului de Casa Noua, destinat achizitiei de locuinte, fara a plati dobanda in primele sase luni, costul a scazut de la 4,7% plus Euribor la 3 luni la 4,5% plus Euribor la 3 luni. Schimbarea a fost aplicata si imprumutului de nevoi personale cu garantii reale si perioada de gratie, care avea aceeasi dobanda.
Euribor la 3 luni este in prezent de 4,574%.
Piraeus Bank, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri elene, si-a triplat activele in ultimul an, pana la 1,75 miliarde de euro. Cel mai dinamic segment a fost retailul, care a crescut de opt ori din iunie 2006 pana in iunie anul acesta, ajungand la un sold al creditelor de 437 de milioane de euro.
Cea mai mare pondere in afacerile bancii o detin insa clientii corporate. La sfarsitul primului semestru, valoarea creditelor acordate companiilor era de 776 milioane de euro, in crestere cu 175% fata de iunie 2006.
Soldul total al creditelor acordate de banca s-a majorat in prima jumatate a anului cu 230%, pana la echivalentul a 1,4 miliarde de euro.
Grecii a operat in primavara o majorare a capitalului social cu 50 de milioane de euro, pentru a sustine dezvoltarea filialei din Romania.
Grupul elen Piraeus a intrat pe piata locala in 2000, prin achizitia Pater Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO