Bănci și Asigurări

Portughezii de la Millennium au pierdut 7,4 mil. euro in T1

Portughezii de la Millennium au pierdut 7,4 mil. euro in T1

Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank Romania

29.04.2010, 23:06 24

Millennium Bank, un jucator de talie mica pe plan localcontrolat de cel mai mare grup financiar portughez, a inregistratin primul trimestru o pierdere neta de 7,4 milioane de euro, cuaproape 16% mai mare, in euro, comparativ cu pierderea din perioadasimilara a anului 2009.

"Rezultatele obtinute pana acum in 2010 indeplinesc obiectivelebancii. Suntem increzatori ca rezultatele la finalul acestui an vorfi conforme cu estimarile si planurile noastre", a comentat JoseToscano, director general al Millennium Bank Romania, fara sa ofereinsa mai multe detalii. El spune ca banca va continua sainvesteasca pentru dezvoltarea operatiunilor.

Banca, lansata in toamna anului 2007, este inca in perioada dedezvoltare si are previziuni de trecere pe profit abia in 2011. Peintreg anul trecut, portughezii au inregistrat o pierdere de 38,5milioane de euro, fata de aproape 35 mil. euro in 2008.

In primul trimestru al anului Millennium si-a majorat soldulcreditelor acordate cu 17 milioane de euro, pana la 285 de milioanede euro. In paralel, baza de depozite atrase de la clientela localaa fost extinsa cu sase milioane de euro, pana la 260 de milioane deeuro. Anul trecut banca s-a concentrat in special pe consolidareafinantarii pe plan local. Astfel, comparativ cu martie anul trecut,soldul creditelor inregistreaza o crestere cu numai 19%, in timp cepe depozite cresterea este de 87%. Pe fondul dimensiunii reduse aportofoliului, Millennium nu reuseste deocamdata sa obtina uncastig net din operatiuni. Pe primul trimestru, veniturileoperationale au fost de 5,2 milioane de euro, mai mici cu 22% fatade aceeasi perioada din 2009. Cheltuielile operationale au fostreduse cu 5%, pana la 10,4 milioane de euro. Grupul noteaza inraportul trimestrial o "revenire a veniturilor din operatiunile debaza: castigul net din dobanzi si comisioane a crescut de 17 orifata de primul trimestru din 2009".

Millennium nu a deschis nicio unitate noua in primul trimestru,dupa ce in 2009 si-a extins reteaua cu noua unitati. In paralel, afost derulat un program de transformare a centrelor de credit(unitati specializate in vanzarea de credite de retail) in agentii"cu servicii complete", atat pentru persoane fizice, cat si pentrucompanii. Banca si-a majorat capitalurile la inceputul anului cu 46mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO