Bănci și Asigurări

Presedintele executiv al Erste va fi si director financiar

22.04.2008, 17:44 21

Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, va cumula pana la 1 septembrie functiile de director financiar (CFO) si director de performanta (CPO) al grupului austriac, dupa ce Peter Kisbenedek a demisionat din functia de CFO dupa mai putin de un an de la numire.
Kisbenedek paraseste Erste Bank din motive personale, iar pozitia sa i-a fost atribuita lui Manfred Wimmer, actualul CEO interimar al BCR. Wimmer ar urma sa-si incheie mandatul la BCR la 1 iulie, insa nu va prelua functiile de CFO si CPO al Erste decat de la 1 septembrie.
Kisbenedek lucra pentru Erste din anul 2000, timp de aproape sapte ani conducand filiala Erste Bank Ungaria si ocupandu-se de integrarea Postabank. Formal, contractul sau cu Erste se va incheia la 30 iulie.
Ieri pe bursa de la Viena actiunile Erste Bank inregistrau o scadere de 2,2%, pretul stabilizandu-se la 43,2-43,4 euro dupa o cadere rapida de la un maxim de 44,30 euro. De la sfarsitul lunii martie, titlurile Erste au reusit sa se mentina deasupra pragului de 40 de euro, revenirea producandu-se dupa anuntul privind vanzarea diviziei de asigurari.
Pana cand Wimmer, 52 de ani, va fi in masura sa preia noua functie in cadrul Comitetului executiv al Erste, Treichl va superviza direct finantele grupului. In plus, va continua sa urmareasca evolutia BCR din pozitia de presedinte al Consiliului de Supraveghere.
Pentru a putea fi numit CEO interimar al BCR, Wimmer a fost nevoit anul trecut sa renunte la functiile sale de la Viena, inclusiv la cea de director de strategie.
"Suntem foarte bucurosi sa il revedem pe Manfred Wimmer in Viena si suntem convinsi ca vasta sa experienta castigata in special in urma integrarii achizitiilor majore ale Erste Bank in Europa Centrala si de Est (culminand cu integrarea BCR) il fac alegerea ideala pentru aceasta pozitie", a comentat Treichl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO