Bănci și Asigurări

Primele efecte ale „revoluţiei“ salariale din BNR, vizibile pe ştatele de plată din februarie

Primele efecte ale „revoluţiei“ salariale din BNR,...

Autor: Adelina Mihai

27.01.2014, 20:23 335

La începutul lunii viitoare, cei peste 1.800 de angajaţi ai Băncii Naţionale vor primi salariile în funcţie de performanţa individuală şi de contribuţia pe care a avut-o postul lor la rezultatele financiare ale BNR. 2014 este primul an în care BNR aplică o nouă politică de resurse umane, menită să revoluţioneze practicile dintr-o organizaţie în care vârsta medie a angajaţilor este de 45 de ani.

„Sistemul integrat de resurse umane“, proiectul la care au lucrat timp de mai bine de un an Mugur Tolici, directorul de HR al BNR, împreună cu experţii de la firma de consultanţă în management Hay Group, are ca scop principal încurajarea performanţei angajaţilor şi găsirea unor modalităţi de dezvoltare a acestora. Astfel, conform noii organigrame, fiecare salariat are un traseu de carieră individualizat, iar opţiunile lor de promovare pot viza fie o funcţie de conducere, fie o carieră de expert/consilier, nonmanagerială.

Evaluările anterioare implementării acestui proiect nu au vizat concedieri sau retrogradări, ci identificarea nevoilor de dezvoltare ale angajaţilor. În plus, acest proiect vizează şi schimbarea metodelor de recrutare, care vor ţine cont de noua organigramă. Odată cu acest proiect, pentru prima dată BNR introduce bonusuri de performanţă în rândul angajaţilor, o practică „la ordinea zilei“ în companiile private, mai ales în multinaţionale. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO