Bănci și Asigurări

ProCredit: profit de 1,3 mil. euro la noua luni

14.10.2005, 18:12 73

ProCredit Bank a inregistrat in primele trei trimestre ale anului un profit operational de 1,3 milioane de euro. Activele bancii totalizau la sfarsitul lui septembrie 110,5 mil. euro, in crestere cu 61,5% fata de decembrie anul trecut.

In luna iulie banca a inregistrat pentru prima data profit net, de jumatate de milion de euro, dupa ce a incheiat anul trecut - al doilea de activitate - cu o pierdere neta.

Soldul creditelor acordate totaliza la sfarsitul lui septembrie aproape 80 de milioane de euro, in crestere cu 51% fata de decembrie trecut. Numarul total al creditelor curente a ajuns la 18.800, marcand o crestere cu 55% fata de sfarsitul lui 2004. Valoarea medie a unui credit este de putin peste 4.000 de euro, in contextul in care banca este specializata pe finantarea micro-intreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii.

"In acelasi timp ProCredit continua sa ofere finantari fiermierilor si intreprinzatorilor din zonele rurale. De altfel, 10% dintre creditele curente au mers spre agricultura", a declarat Razvan Filcescu, directorul directiei de credite.

Depozitele atrase de ProCredit insumau in septembrie 51 de milioane de euro, de peste doua ori mai mult decat la inceputul anului. Ritmurile inalte de crestere sunt insa influentate si de baza de comparatie redusa. Pe de alta parte, banca si-a extins semnificativ reteaua teritoriala, care va ajunge pana la sfarsitul anului la 18 unitati, dublu fata de decembrie trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO