Bănci și Asigurări

Profit cu 70% mai mare la Eurom Bank, dar sub buget

02.03.2005, 00:00 16

Eurom Bank a incheiat anul 2004 cu un profit net de 48 mld. lei (1,2 milioane de euro), conform rezultatelor financiare preliminate in standardele romanesti de contabilitate (RAS).


Profitul bancii in euro este cu 70% mai mare fata de cel din 2003, dar reprezinta sub jumatate din nivelul din bugetul bancii de la inceputul anului.


Reprezentantii bancii spun ca profitul a fost mai mic fata de buget din cauza investitiilor realizate anul trecut si datorita scaderii ecartului dintre dobanzile la resursele atrase si la cele plasate.


"Am obtinut un profit mai mic decat cel bugetat din cauza scaderii ecartului la dobanzi, dar si pentru ca am investit pentru extinderea retelei, si pentru lansarea de noi produse", a declarat Alexander Regenbogen, directorul general adjunct al bancii.


Banca isi propusese pentru 2004 un profit net de 110 miliarde de lei (2,7 milioane de euro).


Eurom a deschis o sucursala in Bucuresti si a relocat cinci dintre sucursalele din provincie. La finalul anului trecut banca a finalizat procesul de implementare a cardurilor, lansand 4 tipuri de carduri sub sigla MasterCard.



Eurom a inregistrat anul trecut o crestere de 70% si la capitolul active, care au ajuns la finalul anului la 4.361 de miliarde de lei (110 milioane de euro). Sursele atrase de la clienti au crescut cu 75% pana la 3.500 de miliarde de lei (88,6 milioane de euro), in timp ce valoarea creditelor acordate s-a majorat cu 65%, pana la 2.170 de miliarde de lei (55 de milioane de euro).



Eurom Bank este detinuta in proportie de 89,5% de grupul israelian Kolal, in timp ce peste 10.000 de alti actionari, persoane fizice si juridice, detin restul de 10,5% din capitalul bancii. Grupul israelian a preluat in 2001 fosta Banca Dacia Felix. Actiunile Eurom sunt listate la Bursa Electronica RASDAQ, incepand de anul trecut. Actiunile au avut in ultimele saptamani o evolutie linistita in jurul pretului de 6.100 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a bancii se ridica la 67 de milioane de euro.



Reprezentantii bancii mizeaza pentru acest an pe o noua crestere de 70% a activelor bancii si o majorare cu 95% a volumului de credite acordate, banca urmand sa se concentreze mai mult pe activitatea de retail. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO