Bănci și Asigurări

Profit de sase ori mai mare la Credit Europe Asigurari

28.02.2010, 23:07 28

Credit Europe Asigurari, companie membra a grupului financiarCredit Europe, controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin, aincheiat anul trecut cu un profit net de 4 mil. lei, de 5,7 ori maimare decat rezultatul din 2008.

Compania de asigurari si-a inceput activitatea in 2007, iar anultrecut primele brute subscrise au ajuns la 42,3 mil. lei (circa 10mil. euro), cu 31% peste nivelul din anul anterior.

"Cresterea a fost generata de intensificarea colaborarii cubrokerii independenti, pe de o parte, si de diversificarea gamei deservicii oferite, pe de alta parte. Cea mai mare crestere, de peste150%, s-a inregistrat in cazul asigurarilor de autovehicule", adeclarat Mesut Yetiskul, directorul general al Credit EuropeAsigurari.

Asigurarile auto de tip Casco sunt cea mai importanta linie debusiness a companiei, avand o pondere de aproape 41% in portofoliu,cu subscrieri de 17,1 mil. lei in 2009. Pe segmentul asigurarilorde cladiri si bunuri subscrierile au urcat cu 25%, pana la 11,2mil. lei, in timp ce din asigurari de accidente de persoanesocietatea a susbcris prime de 6,8 mil. lei, aproape dublu fata de2008. "Dupa cum era de asteptat, singurele scaderi au fostinregistrate in dreptul asigurarilor de credite, sub 50%(subscrieri de 6,6 mil. lei) si a tipurilor de asigurari mai putinobisnuite, sub 40%, ca o consecinta a crizei economice", explicaYetiskul.

Credit Europe a platit anul trecut despagubiri de 16,2 mil. lei,peste 95% din acestea fiind destinate politelor Casco si celor deasigurari de credite. Asiguratorul are un capital social de 13,2mil. lei si 43 de angajati. Grupul mai activeaza in domeniul bancarsi cel al leasingului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO