Bănci și Asigurări

Profitul brut al BCR Asigurări a crescut cu 54% în primele nouă luni, la peste 11 milioane de lei

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

05.12.2011, 15:04 200

BCR Asigurări a avut în primele nouă luni un profit brut de 11,04 milioane de lei, în creştere cu 53,8% comparativ cu septembrie 2010, iar primele subscrise au avansat cu aproape 1%, la peste 345 milioane de lei, a anunţat compania.

Profitul a fost calculat conform standardelor internaţionale de contabilitate, IFRS.

"Evoluţia primelor brute subscrise pentru principalele linii de afaceri a fost una pozitivă, un rol determinant în portofoliul societăţii continuând să-l deţină segmentul auto. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, la asigurările CASCO s-a înregistrat o creştere de la 131,7 milioane de lei la 163,4 milioane de lei, reprezentând un procent de aproximativ 24%", se arată într-un comunicat al BCR Asigurări.

Asigurările de bunuri şi clădiri au crescut cu 17,1%, la 73,4 milioane de lei.

"Poliţele de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie este una din liniile de afaceri în care BCR Asigurări nu a înregistrat creştere, aceasta fiind consecinţa menţinerii unei prime medii de asigurare care să ofere o înaltă calitate a serviciilor de despăgubire", se spune în comunicat, care nu precizează volumul subscrierilor.

Potrivit datelor asociaţiei de profil a asigurătorilor, UNSAR, subscrierile companiei din poliţe RCA au scăzut cu 32,8%, la 89,3 milioane de lei.

Valoarea totală a despagubirilor plătite în primele nouă luni a scăzut cu 9,3%, la 230,4 milioane de lei, conform IFRS.
"Aceste rezultate confirmă că obiectivele propuse privind profitabilitatea pentru anul 2011 pot fi realizate", a declarat preşedintele Directoratului BCR Asigurări, Mihail Tecău.

Cu un capital social de 123,39 milioane de lei, BCR Asigurări şi-a început activitatea în 2005.

Principalul acţionar este grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care deţine 95,93% din capitalul social al companiei.

La începutul lunii august, acţionarii Omniasig VIG au aprobat fuziunea preliminară cu BCR Asigurări, în calitate de societate absorbantă, şi au împuternicit Directoratul asigurătorului să întocmească proiectul de fuziune. Prin preluarea Omniasig, BCR Asigurări va deveni cel mai mare jucător local din industria de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO