Bănci și Asigurări

Profitul Commerzbank, a doua bancă germană, a scăzut cu 32% pe fondul dobânzilor scăzute

Profitul Commerzbank, a doua bancă germană, a scăzut...

Autor: Ştefan Stan

02.08.2016, 09:53 8618

Profitul diviziei de IMM-uri a Commerzbank, a doua bancă germane ca mărime, a scăzut cu 35% în trimestrul al doilea, în condiţiile în care dobânzile la minim record au erodat puternic veniturile, scrie Bloomberg.

Astfel Mittelstandsbank, a doua divizie ca operaţiuni din cadrul Commerzbank, a raportat un profit de 203 mil. euro în primelet rei luni, comparative cu 314 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta a contribuit într-un declin de 32% a profitului pe întreg grupul, potrivit unui anunţ al companiei.

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Cele mai ieftine insule scoase la vânzare în Grecia

Cel mai tânăr miliardar din lume: La 24 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari. Care este cheia succesului

Dobânzile practicate de Banca Centrală Europeană, care în prezent sunt la un minim record, sunt menite să stimuleze revenirea economică în zona euro, însă au afectat puternic băncilec are se luptă acum să crească veniturile din creditare.

Martin Zielke, CEO al băncii, ar putea fi nevoit să adopte o serie mai agresivă de tăieri de costuri pentru a lupta împotriva contractării veniturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO