Bănci și Asigurări

Profitul Omniasig a scazut cu o treime, pana la 2,4 mil. euro

23.05.2010, 23:30 16

Omniasig, a doua companie din piata asigurarilor anul trecut, ainregistrat in primul trimestru o scadere de 34% a profitului brutfata de aceeasi perioada din 2009, pana la nivelul de 9,7 mil. lei(2,4 mil. euro), potrivit standardelor internationale deraportare.

Compania este controlata de grupul Vienna Insurance din Austria,care mai detine asiguratorii Asirom, BCR Asigurari si BCR Asiguraride Viata.

Primele brute subscrise de Omniasig, care activeaza doar pepiata asigurarilor generale, au scazut cu 29% in primul trimestru,pana la 235,1 mil. lei (57 mil. euro). In aceeasi perioada,intreaga piata de asigurari generale s-a diminuat cu 7,6%.

Asigurarile auto, care reprezinta 79% din portofoliul Omniasig,au mers pe scadere in primele trei luni din acest an. Astfel, pesegmentul RCA (asigurari de raspundere civila auto) primele brutesubscrise de asigurator au coborat cu 29%, pana la 73,2 mil. lei.Pe segmentul Casco subscrierile au fost de 112,6 mil. lei, inscadere cu 31%. "Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco auinregistrat scaderi si la valoarea daunelor, astfel: de 20% laCasco si de 29,50% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anuluianterior. Aceasta scadere a asigurarilor auto este cauzata destransa corelare a acestui segment cu domeniul auto si cel alleasingului, care au fost si ele, la randul lor, puternic afectatede situatia economica dificila la nivel mondial", au declaratoficialii Omniasig. Valoarea totala a daunelor platite de Omniasigin primele trei luni a fost de 187 mil. lei, cu 25% sub cea dinprimele trei luni ale anului trecut.

Compania a inregistrat o scadere si pe segmentul asigurarilor detip property (de bunuri) de 37%, primele brute subscrise fiind de29,5 mil. lei. "Scaderea pe aceasta clasa a fost determinata deinterconectarea acesteia cu domeniul imobiliar si alconstructiilor, care si ele au suferit efectele puternice alecrizei economice", explica reprezentantii Omniasig. In schimb,compania a inregistrat cresteri pe segmentele de asigurari deraspundere civila (de 1,8%, pana la 6 mil. lei) de bunuri intranzit (plus 36%, pana la 6,1 mil. lei) si de mijloace detransport aeriene (de 10%, pana la 2 mil. lei).

Dupa primul trimestru Omniasig a trecut pe locul trei in piataasigurarilor, in conditiile in care Astra a urcat pe primul loc,iar Allianz-Tiriac a coborat pe pozitia a doua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO