Bănci și Asigurări

Provident Financial merge la clientii din Brasov

28.02.2007, 18:18 75

Provident Financial, o companie specializata in acordarea de credite de consum, a deschis o sucursala la Brasov, aceasta fiind prima unitate din reteaua de reprezentante teritoriale care vor fi deschise pe piata locala in cursul anului. Compania este o filiala a grupului britanic Provident Financial, care are peste 4 milioane de clienti la nivel mondial. Britanicii au venit pe piata locala anul trecut, demarand un proiect pilot in Bucuresti. Intre timp, au mai fost deschise birouri de reprezentare in mai multe orase, precum Ploiesti, Pitesti sau Giurgiu.
Anul acesta extinderea prezentei se va concentra pe zona de sud a tarii, au declarat oficialii companiei.
"In urmatorii cinci ani estimam ca ne vom extinde la nivel national, acoperind principalele orase", a declarat Stephen Rise, director general al Provident Financial Romania.
Compania mama este listata la Bursa din Londra, astfel ca nu pot fi furnizate date despre activitatea filialei locale. Provident Financial isi va prezenta oficial rezultatele pe 7 martie.
Rice spune ca in clientela tinta sunt incluse persoanele cu venituri moderate, care intampina adesea dificultati in a contracta finantari de la alte institutii financiare.
Provident Financial ofera imprumuturi de mica valoare, agentii companiei deplasandu-se la domiciliul clientului pentru a incheia contractul, cat si pentru colectarea ratelor.
Clientii pot imprumuta initial intre 400 si 1.000 de lei, pe o perioada de 39 de saptamani.
Cei care au istoric cu institutia pot obtine finantari de pana la 2.000 de lei, rambursabile in 52 de saptamani.
Costul acestor imprumuturi este insa ridicat, reflectand accesibilitatea ridicata si serviciile oferite (deplasarea la domiciliu). Astfel, pentru un imprumut de 800 de lei contractat pe 26 de saptamani, clientul ajunge sa ramburseze 1.200 de lei.
In timp ce bancherii vorbesc despre sfarsitul perioadei de cresteri substantiale ale creditului de consum, piata institutiilor financiare nebancare (IFN) este efervescenta.
Giganti financiari precum BNP Paribas, KBC sau Fortis au venit pe piata locala in ultimul an prin achizitii de IFN-uri.
Si Citibank, cel mai mare jucator bancar la nivel mondial, isi dezvolta pe piata locala divizia de credite de consum CitiFinancial. Reteaua de distributie a crescut de sase ori fata de inceputul anului trecut, pana la 66 de locatii, in timp ce portofoliul de credite s-a dublat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO