Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank International a primit trei premii de la Global Finance, inclusiv premiul „Leadership de top în finanţarea sustenabilă“

Raiffeisen Bank International a primit trei premii de la...

Autor: Roxana Rosu

18.08.2021, 13:32 41

Raiffeisen Bank International (RBI) a primit trei premii pentru Europa Centrală şi de Est (ECE) la gala Global Finance, inclusiv premiul cel mai important al regiunii „Leadership de top în finanţarea sustenabilă”. 

 „De mai bine de 30 de ani, jucam un rol cheie în susţinerea transformării economiilor tărilor din Europa Centrală si de Est (ECE) din economii planificate în economii de piaţă. Acum ne dorim să fim lider în transformarea economiilor din pieţele pe care activam în modele economice sustenabile. Lucrăm cu viteză maximă pentru a realiza acest lucru şi putem vedea clar primele succese”, a declarat Johann Strobl, CEO al RBI.  

Potrivit Bloomberg, în prima jumătate a anului 2021, Grupul RBI ocupă primul loc ca aranjor de obligaţiuni sustenabile atât prin volum, cât şi prin numărul de tranzacţii din Austria şi ECE.

Banca a lansat propriul program de emisiuni de obligaţiuni verzi încă din 2018 şi are un volum total de aproape 1,3 miliarde euro.

În 2021, RBI şi-a lansat programul de obligaţiuni verzi către băncile sale, filiale din Europa Centrală şi de Est.

Tatra banka din Slovacia, Raiffeisen Bank din România şi Raiffeisenbank din Republica Cehă au emis obligaţiuni verzi cu un volum total de aproape un miliard de euro în 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO