Bănci și Asigurări

Raiffeisen începe să dea IMM-urilor finanţări din cele 15 milioane de euro de la BEI

Raiffeisen începe să dea IMM-urilor finanţări din cele 15 milioane de euro de la BEI

Autor: Ciprian Botea

15.01.2013, 00:01 529

Raiffeisen Leasing, divizia locală de leasing financiar a grupului austriac cu acelaşi nume, a început să vândă întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) finanţări pentru achiziţia de echipamente şi vehicule noi din linia de credit de 15 milioane de euro primită în toamna anului trecut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Clienţii pot lua prin această facilitate credite la costuri mai mici decât în condiţii standard. Compania de leasing percepe o marjă de dobândă de 4,95% peste Euribor şi o taxă de administrare de 1,85%. "Am lansat acest produs pentru a încuraja şi susţine mediul antreprenorial pentru că, în opinia noastră, sectorul IMM reprezintă una dintre cele mai la îndemână soluţii de relansare a economiei", a declarat Felix Daniliuc, directorul general al Raiffeisen Leasing. Finanţările pot fi obţinute atât direct, la sediile companiei de leasing, cât şi în sucursalele Raiffeisen Bank din ţară. Clienţii vor putea primi finanţare pe o perioadă de până la şase ani. Raiffeisen este una dintre băncile care a trecut în criză la o strategie de susţinere directă a companiei de leasing afiliate, iar acum o pondere importantă din afacerile noi ale Raiffeisen Leasing vine prin intermediul băncii.

Raiffeisen Leasing este una din primele zece companii de profil din piaţa locală, volumul finanţărilor acordate în primele şase luni din 2012 ridicându-se la 32 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO