Bănci și Asigurări

Raiffeisen isi completeaza oferta de credite imobiliare

13.05.2004, 00:00 19



Raiffeisen Bank a lansat un pachet de trei credite destinate achizitionarii de terenuri pentru locuinte, constructiei efective si rspectiv renovarii imobilelor existente. Banca incearca sa-si asigure astfel o pozitie pe acest segment de piata din ce in ce mai aglomerat.



"Ne-am completat oferta de credite imobilare pe care o aveam, punand la dispozitia populatiei un produs care acopera intreaga gama a necesitatilor de finantare pentru o locuinta, de la cumpararea unui teren la renovarea unei case", spune Rasvan Radu, vicepresedintele Raiffeisen Bank, responsabil cu Divizia retail.



Valoarea creditului pentru achizitionarea terenului este cuprinsa intre 5.000 si 75.000 de euro, a celui pentru modernizarea locuintei intre 5000 si 50.000 de euro, iar pentru constructia, extinderea sau terminarea imobilelor existente se pot imprumuta intre 5.000 si 200.000 de euro. Creditele pot fi contractate si in lei sau dolari. Fiecare doritor trebuie sa aiba o contributie personala (avans) de 30% din valorea investita. Termenul de rambusare pentru creditul destinat achizitionarii terenului si modernizarii locuintei este intre 3 si 7 ani, in timp ce pentru construire, extindere sau terminarea unui imobil este intre 3 si 20 de ani. Dobanda perceputa de banca la acest moment este de 25% pe an la creditele lei si de 9,5% pe an la cele in dolari si euro.



Pentru a obtine un credit, solicitantii trebuie sa incheie asigurare de viata si polite de asigurare ale imobilelor care se aduc in garantie.



Raiffeisen Bank este a treia banca de pe piata romaneasca dupa valoarea activelor. Orientarea bancilor preponderent spre sectorul de retail si al creditului imobiliar sau ipotecar in particular nu mai este o noutate. Recent, BCR si-a completat portofoliul de produse in domeniu, printr-un credit care asigura lichiditati necesare cumpararii unei noi locuinte inainte de vanzarea celei existente. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO