Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing a finanţat autovehicule de 22 mil. euro în primul semestru

Autor: Ciprian Botea

14.09.2011, 00:00 145

Raiffeisen Leasing, compania de leasing financiar a austriecilor de la Raiffeisen, a finanţat în primele şase luni achiziţii de autovehicule cu o valoare cumulată de 22,5 milioane de euro, o valoare dublă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Două treimi din finanţări au fost pentru vehicule comerciale, în timp ce restul banilor au fost alocaţi pentru achiziţia de autoturisme. Finanţările de autovehicule reprezintă 62% din afacerile înregistrate de companie în primul semestru, în timp ce restul este reprezentat de echipamente.

Valoarea echipamentelor finanţate în perioada ianuarie-iunie a fost de aproape 14 milioane de euro, principalele sectoare finanţate fiind agricultura şi construcţiile. În total, compania de leasing a acordat finanţări de 36,4 milioane de euro în primul trimestru, ceea ce reprezintă o creştere de 80% faţă de perioada corespunzătoare din 2010. Întreaga piaţă de leasing a avansat cu 22% la şase luni, până la 663 de milioane de euro. Raiffeisen Leasing deţine o cotă de piaţă de circa 5,5% clasându-se între primii zece jucători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO