Bănci și Asigurări

Raiffeisen si Alpha maresc dobanzile

03.07.2007, 18:57 18

Raiffeisen Bank si Alpha Bank au anuntat oferte pe perioada verii la depozitele in euro si in lei cu dobanzi promotionale. Bancile acorda de altfel tot mai multa atentie atragerii de depozite de la clienti, mai multi jucatori avand in aceasta vara oferte promotionale. In mod traditional, vara era o perioada de promovare a creditelor de consum. Acum, de la jucatori mici precum ProCredit Bank pana la OTP Bank sau BCR, bancile isi promoveaza produsele de economisire, folosindu-se in principal de dobanzile oferite ca element de atragere a clientilor.
Raiffeisen plateste o dobanda de 5% pe an pentru depozitele in euro pe trei luni constituite pana la jumatatea lunii august. Banca cere totusi ca depunerile sa fie de cel putin 5.000 de euro.
Alpha Bank vine cu o oferta mai sofisticata: depozite in lei sau euro pe 6 sau 12 luni la care dobanda creste de la luna la luna. Dobanda se calculeaza lunar si se varsa in contul curent, putand fi restrasa. "In cazul in care depozitul este lichidat inainte de termen, clientul beneficiaza de intreaga dobanda acumulata lunar pana la acel moment", noteaza Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank.
La depozitele in lei, dobanda creste de la 5% pe an in prima luna la 12,5% pe an, in luna a XII-a. Practic, dobanda medie pe care clientul o incaseaza la depozit este de 7,75% pe an. La euro dobanzile cresc de la 2% la 6,5% pe an in luna a XII-a, corespunzator unei medii de 3,7% pe an. Suma minima care trebuie depusa este de 1.000 de lei, respectiv 500 de euro.
Pentru depozitele Alpha Progressive pe sase luni, dobanzile cresc de la 5,5% pe an in prima luna la 10% pe an in luna a sasea la lei. La euro, in prima luna dobanda este de 2,5% pe an, urcand pana la 5,5% pe an in ultima luna.
OTP ofera pe perioada verii un depozit care permite depuneri suplimentare dupa constituire, sumele alimentate beneficiind de aceeasi dobanda, pe perioada ramasa pana la scadenta. BCR a operat modificari similare pentru depozitele persoanelor fizice, acestea fiind chiar incluse in oferta standard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO