Bănci și Asigurări

Raiffesein vrea mai multi clienti in Bucuresti

22.06.2004, 00:00 14



Lupta pentru cote din piata de retail a capitalei a determinat Raiffeisen Bank sa deschida doua noi agentii. Prima dintre acestea, amplasata in Colentina, va fi inaugurata astazi. A doua agentie va fi deschisa saptamana viitoare, in Piata Amzei.



O data cu inaugurarea celor doua agentii, reteaua Raiffeisen Bank din Bucuresti va ajunge la 24 de unitati, iar pana la sfarsitul banca intentioneaza sa mai deschida trei noi locatii.



"O mare parte a investitiilor bancii sunt orientate catre modernizarea si extinderea retelei de unitati, in special in orasele mari si in zonele comerciale. De la inceputul acestui an am deschis numai in Bucuresti sapte locatii noi, incluzandu-le si pe cele doua pe care le anuntam astazi. In plus, la inceputul lui 2004, am inaugurat un sediu nou pentru Sucursala Municipiului Bucuresti", a declarat Rasvan Radu, vicepresedinte Raiffeisen Bank.



Concurenta pe piata de retail este deja foarte puternica, bancherii vazand in unanimitate un potential de crestere solid pe acest segment, desi in luna aprilie s-a consemnat o diminuare a cresterii creditului de consum. Cresterea salariilor si a sumelor trimise de romanii plecati la munca in strainatate vor asigura dezvoltarea in continuare a acestei piete, chiar daca dinamica relativa nu va mai fi la fel de spectaculoasa ca in 2003. Majoritatea bancilor s-au repozitionat pentru a-si asigura o cota cat mai mare din aceasta piata, considerata o cheie a supravietuirii si profitabilitatii pe termen lung.



Raiffeisen Bank, al treilea jucator de pe piata, detine in prezent o retea de 192 de unitati teritoriale. Structura portofoliului de clienti consemna la sfarsitul lunii mai peste un milion pe segmentul de retail (din care peste 75.000 sunt IMM uri) si aproximativ 4.000 de corporatii. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO