Ralph Hamers, CEO al ING Group: Preferinţa noastră este pentru creşterea organică. Creştem rapid

15 dec 2016 Autor: Claudia Medrega

Ralph Hamers, CEO al ING Group: „Portofoliul de credite al băncii a avansat cu 29% faţă de septembrie 2015, la 17 mld. lei, în principal ca urmare a majorării volumului de credite pentru persoane fizice şi pentru IMM-uri“.

Grupul olandez ING, care deţine o bancă de top zece în sistemul bancar ro­mânesc, se va concentra pe dez­voltarea organică, inclusiv pe piaţa românească, având în vedere creşterea rapidă înregistrată până acum mizând pe această strategie, după cum spune Ralph Hamers, CEO al ING Group.

 „Preferinţa este pentru creşterea organică, pentru că am arătat că putem. Creştem atât de rapid deja, încât nu avem nevoie de creştere «anorganică». Creştem organic pentru că suntem «disruptivi» în multe dintre pieţele în care suntem prezenţi“, a declarat  ieri Hamers, care a inclus România pe lista ţărilor pe care le-a vizitat în ultima perioadă, printre care se mai regăsesc SUA, Germania, Belgia, Coreea sau Singapore.

Ralph Hamers, 47 de ani, este cel mai important CEO care a condus operaţiuni în România (între 1999 şi 2002) şi apoi a ajuns în cea mai înaltă poziţie de top dintr-o companie globală, preluând în 2014 conducerea grupului financiar olandez ING. El ajunsese la conducerea sucursalei din România a băncii olandeze când avea 30 de ani şi ştie piaţa românească foarte bine.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.12.2016

 
Cuvinte cheie:
Ralph Hamers
, ING Group
, banca
, cota de piata
, credite
, achizitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide