Bănci și Asigurări

Randamentele la titlurile de stat au revenit pe creştere spre finalul anului trecut, dar au rămas sub nivelurile din 2015

Randamentele la titlurile de stat au revenit pe creştere...

Autor: Claudia Medrega

10.01.2017, 00:03 164

Piaţa titlurilor de stat va reacţiona pe termen scurt la deciziile interne de politică economică, dar şi la climatul extern, spun analiştii.

Randamentele medii la titlurile de stat au intrat în decembrie pe o tendinţă ascendentă pentru majoritatea scadenţelor, însă au rămas sub nivelurile înregistrate în 2015, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

În luna decembrie, Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa locală 1,77 mld. lei, reprezentând mai puţin jumătate din nivelul planificat. Pentru ultima lună din 2016, Trezoreria a programat să împrumute de la bănci circa 3,6 mld. lei prin licitaţii obişnuite, la care se puteau adăuga 270 mil. lei atraşi prin licitaţii suplimentare.

La titlurile cu scadenţa pe şase luni randamentul mediu a urcat în decembrie la 0,76%, peste nivelul înregistrat pe parcursul anului, care a oscilat în intervalul 0,4-0,5%.

În cazul titlurilor cu maturitatea de un an, randamentul a staţionat în ultima lună din 2016 la 0,84%, nivelul maxim de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO