Bănci și Asigurări

RBL vrea o felie din piata imobiliara din Cluj

05.07.2006, 18:15 39

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a deschis ieri la Cluj-Napoca cea de-a doua reprezentanta din afara Bucurestiului, oficialii bancii estimand ca numarul de contracte de economisire-creditare incheiate in acest oras va creste de la 7.000 in prezent pana la aproximativ 10.000 la sfarsitul anului.
"Clujul detine 40% din vanzarile RBL", a declarat pentru ZF Transilvania, Kevin von Gamm, director operatii tranzactii la RBL. Reprezentantii institutiei au mai declarat ca potentialul zonei este principalul motiv in alegerea locatiei.
"In Transilvania mentalitatea e diferita, oamenii fiind mai inclinati spre economisire. Potentialul pietei e ofertant si estimam ca in cinci ani si Romania va ajunge la nivelul unor tari precum Slovacia sau Cehia, unde peste 50% din populatie beneficiaza de un contract cu o casa de economisire-creditare", a spus Valentin Tarcea, director de dezvoltare zona Transilvania-Banat.
Produsul oferit este in lei si presupune o perioada minima de economisire, la o dobanda fixa de 3% pe an, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa, de 6% pe an, pentru investitii in domeniul locativ.
Valoarea totala a contractelor semnate de clientii RLB in 2005 a fost de 243 mil. euro, in crestere cu 57% fata de 2004. RBL ofera contracte cu o perioada minima de economisire de 18 luni, in timp ce perioada maxima de rambursare poate ajunge la 16 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO