Bănci și Asigurări

Revine protecţionismul. Luigi de Vecchi, chairman banking pe EMEA la Citibank: Fiecare ţară se întoarce la „agenda naţională“ şi crearea de campioni naţionali

Luigi de Vecchi, chairman Banking, Capital Markets & Advisory la Citibank pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa:

De la o lume globală, ne mutăm acum spre o lume în care protecţio­nis­mul se întoarce. În cazul tranzacţiilor anun­ţate, durează mai mult până la fina­lizare. Mergem de la o lume foarte deschisă, la o lume care devine mai în­chisă. Mergem de la globalizare la regionalizare.

Luigi de Vecchi, chairman Banking, Capital Markets & Advisory la Citibank pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa: De la o lume globală, ne mutăm acum spre o lume în care protecţio­nis­mul se întoarce. În cazul tranzacţiilor anun­ţate, durează mai mult până la fina­lizare. Mergem de la o lume foarte deschisă, la o lume care devine mai în­chisă. Mergem de la globalizare la regionalizare.

Autor: Claudia Medrega

05.12.2018, 00:05 232

♦ De la o lume globală, ne mutăm spre o lume în care revine protecţionismul, se manifestă o creştere semnificativă a activismului, iar companiile stau cu volume record de cash în bilanţuri şi nu fac investiţii, susţine Luigi de Vecchi, chairman banking, capital markets&advisory în cadrul Citibank pentru regiunea EMEA.

Revenirea protecţionismului, in­ten­si­fi­carea intervenţiei autorităţilor de re­glementare în tranzacţii şi tendinţa com­paniilor de a menţine cash-ul în bi­lan­ţuri, în loc să facă investiţii, sunt câte­va trenduri care pot să tem­pe­reze di­na­mica pieţei glo­ba­le de fuziuni şi achi­zi­ţii (M&A), în viziunea băn­cii ameri­cane Citi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO