Bănci și Asigurări

România este pe locul 3 în Europa după creditele proaste din bănci

România este pe locul 3 în Europa după creditele...

Autor: Ciprian Botea

06.06.2013, 22:29 348

România este pe locul trei în Europa după creditele neperformante din bănci, cu un portofoliu de credite „proaste“ de 10 mld. euro.

Creditele neperformante s-au triplat ca pondere în portofoliile băncilor româneşti în ultimii trei ani şi jumătate şi au ajuns la o cincime din totalul împrumuturilor. Băncile locale înregistrau la sfârşitul lunii decembrie 2012 o pondere a creditelor neperformante de 18,2%, ceea ce plasează România pe locul trei în clasamentul ţărilor europene afectate de nerambursarea împrumuturilor, în urma Greciei şi a Irlandei. Aceasta înseamnă că băncile locale au în portofolii credite proaste de aproape 10 mld. euro. 

 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO