Bănci și Asigurări

Salariile conducătorilor Bancpost, plafonate în funcţie de activele pe 2010

Salariile conducătorilor Bancpost, plafonate în funcţie de activele pe 2010

Autor: Voican Razvan

23.05.2011, 14:41 1159

Remuneraţiile membrilor Consiliului de Administraţie şi aiboardului executiv al Bancpost - instituţie de credit controlată degrecii de la EFG Eurobank - nu pot depăşi anul acesta plafonul de0,12% din activele băncii înregistrate la 31 decembrie 2010,respectiv 16,2 mil. lei, potrivit deciziei acţionarilor.

Este vorba despre remuneraţii exprimate în sumă brută, incluzândretribuţii în numerar şi alte beneficii.

Ca element de cheltuieli, acestea nu pot depăşi 0,15% dintotalul activelor băncii la sfârşitul anului trecut, respectiv20,25 mil. lei.

În ultimii ani Bancpost a înregistrat o scădere constantă acotei de piaţă după active, încheind 2010 la nivelul de 3,94% -corespunzător locului 9 în clasamentul sistemului bancar.

În prezent, conducerea executivă a băncii cu capital elen esteasigurată numai de doi oameni autorizaţi de BNR - preşedinteleexecutiv Peter Weiss, numit la începutul anului şi caresupervizează segmentul corporate, şi Kyriakos Xydis, vicepreşedinteexecutiv responsabil cu retailul.

Consiliul de Administraţie, dominat de greci, este condus deMihai Bogza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO