Bănci și Asigurări

Sanpaolo: castigul net a scazut la 400.000 euro

29.05.2007, 18:53 11

Sanpaolo IMI Bank Romania, filiala locala a grupului italian Intesa Sanpaolo, a inregistrat in primul trimestru un profit net de 400.000 de euro, in scadere cu 47% fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor publicate de banca-mama.
Institutia de credit explica scaderea inclusiv prin modificari in inregistrarile contabile ca urmare a adoptarii standardelor internationale de contabilitate de la 1 ianuarie.
Rezultatul operational pe primul trimestru a fost de 1,4 mil. euro, in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care soldul creditelor acordate clientelei s-a majorat cu 60%, pana la 172 milioane de euro.
Banca remarca "performanta buna" a incasarilor din comisioane, care au crescut cu 54%, in special pe seama dinamicii creditarii. In acelasi timp, Sanpaolo a resimtit, asemenea tuturor bancilor, efectele ingustarii marjei de dobanda din cauza "concurentei acerbe". Banca a inregistrat si o crestere a costurilor operationale cu 36,8%, pusa pe seama majorarii tarifelor la utilitati, precum si a extinderii retelei de distributie.
Sanpaolo IMI Bank Romania avea, la sfarsitul anului trecut, active de 327,8 mil. euro, in crestere cu 63,2% fata de nivelul consemnat in 2005, in timp ce valoarea profitului s-a dublat pana la 8,2 mil. euro.
Grupul Intesa Sanpaolo, rezultat prin fuziunea dintre Banca Intesa si Sanpaolo IMI, ia in considerare cresterea operatiunilor din Romania si prin achizitii, pe langa investitiile pentru crestere organica, potrivit planului de afaceri pe perioada 2007-2009 aprobat de Consiliul de Supraveghere.
Alaturi de Rusia, Romania este piata cu cea mai slaba prezenta in cadrul diviziei internationale a bancii italiene, insa in ambele cazuri sunt prevazute "obiective de crestere puternica". "Anticipam o crestere semnificativa, atat ca volume, cat si din punctul de vedere al cotei de piata, pe anumite zone geografice, pe baza unei retele de distributie extinse", se spune in planul de afaceri al Intesa Sanpaolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO