Bănci și Asigurări

Scade numărul clienţilor care îşi scot anticipat banii din poliţe de viaţă, spun firmele de asigurări

Scade numărul clienţilor care îşi scot anticipat...

Autor: Anelis Baciu

16.09.2013, 00:07 23

Trei dintre cei mai mari zece asigurători de viaţă - care controlează împreună jumătate din piaţă - susţin că numărul clienţilor care îşi răscumpără anticipat poliţele (o sursă de cash importantă pentru sute de mii de români în perioada de criză) a scăzut anul acesta, schimbarea de direcţie fiind datorată atenuării incertitudinii de pe pieţele financiare şi diminuării nevoii urgente de lichidităţi a clienţilor.

ING Asigurări, cea mai mare companie de asigurări de viaţă, a plătit în primele şase luni circa 99 de milioane de lei (23 mil. euro), în contul răscumpărărilor anticipate (totale şi parţiale) de poliţe de asigurare. Compania nu a precizat cum a evoluat volumul despăgubirilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar a spus că numărul contractelor răscumpărate a fost în scădere cu 7% în perioada ianuarie-iunie faţă de acelaşi interval din 2012.

„Faptul că s-a diminuat numărul clienţilor care aleg să-şi răscumpere contractele de asigurare confirmă tendinţele de ordin calitativ pe care le observăm la nivelul pieţei, respectiv atenuarea incertitudinii şi a nevoii urgente de resurse financiare imediate“, a declarat Marius Popescu, CEO al ING Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO